Trendyol’da Mağaza Nasıl Açılır?

 

E-ticarete yeni başlayan veya satışlarını artırmayı hedefleyen firmalar için Trendyol ideal bir pazar yeridir. Trendyol hem alıcılar hem de satıcılar için birçok avantaj sunmaktadır. Bu yazımızda Trendyol’da Mağaza Nasıl Açılır ve Trendyol’a dair bilmeniz gereken diğer detayları aktaracağız. Öncesinde Trendyol’un çalışma mantığı nasıl kısaca bahsedelim.

Trendyol Nasıl Çalışır?

Trendyol hem kendi ürünlerini satan hem de farklı firmaların kendi sanal mağazasını oluşturup ürün satmasına imkan tanıyan, Türkiye’nin en büyük online pazar yerlerinden biridir. Trendyol’da satış yapmak isteyen firmalar için birçok farklı ürün kategorisi bulunmaktadır.

Trendyol’da Mağaza Açmak Ücretli Mi ?

Trendyol’da satıcı olmak isteyen firmalar mağaza açmak için herhangi bir ücret ödemez. Trendyol ürün satışlarından kategori bazlı belirlenen komisyon oranlarına göre kesinti yapar.

Trendyol’da Mağaza Nasıl Açılır

 

İlgili İçerik; Trendyol'da Satış Yapmak Karlı Mı?

Trendyol’da Mağaza Nasıl Açılır?

Trendyol’da mağaza açmanın ilk koşulu şirket kurulumu. Trendyol’da satıcı olabilmeniz için aktif bir şirketinizin olması gerekiyor. Şahıs, limited veya anonim şirketlerinden birini açmanız gerekiyor.

Eğer şahıs firması kuracaksanız  Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur makalemizden faydalanabilirsiniz.

Şirket kurulumunu tamamladıktan sonra Trendyol Satıcı Başvuru Formunu doldurmanız gerekiyor. Trendyol Satıcı Başvuru Formu ile ilgili detaylı bilgi aşağıda yer alıyor. 

Trendyol’da Mağaza Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

  • Ad Soyad
  • Cep Telefonu Numarası
  • E-posta Adresi
  • Satılacak Ürün Kategorisi
  • Şirket Türü
  • T.C. Kimlik Numarası veya Vergi Numarası
  • İl-İlçe
  • Referans Kodu (Varsa)
  • Vergi levhası
  • İmza sirküleri
  • Ticaret Sicili Gazetesi
  • Faaliyet belgesi

Başvuru formunu doldurup Trendyol’a iletmeniz halinde başvurunuz incelemeye alınacaktır. Trendyol yetkilileri tarafından incelendikten sonra başvurunuz ile alakalı size olumlu veya olumsuz mail iletilecektir. Olumlu olması halinde sizden vergi levhası,   imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi ve faaliyet belgesi istenecektir. Belgeleri Trendyol’ a gönderdikten sonra başvurunuz tamamlanacak ve sanal mağazanız kullanımınıza açılacaktır. Sonrasında ürün yüklemelerini yapıp satışlara başlayabileceksiniz.

Trendyol’da Mağaza Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir

Trendyol Mağazası Ne Kadar Süre İçerisinde Açılır?

Trendyol başvuru formunu doldurduktan sonra onay süreciniz başlayacaktır. Trendyol yetkililerinin sizden istediği belgeleri hızlı ve eksiksiz bir şekilde iletmeniz halinde sanal mağazanızın açılması birkaç gün içinde gerçekleşecektir.

İlgili İçerik; Trendyol Komisyon Oranları

Trendyol Komisyon Oranları

nsoft Trendyol Entegrasyonu

nsoft E-Ticaret Sistemleri kendi altyapısını kullanan e-ticaret sahiplerine Trendyol entegrasyon hizmeti sunmaktadır. Bu hizmetten faydalanmak için Trendyol üzerinden bir mağaza açmış olmanız ve nsoft E-Ticaret Sistemleri tarafından geliştirilmiş bir e-ticaret sitenizin olması yeterli. 

Trendyol mağaza bilgileriniz ile e-ticaret sitenizin entegrasyonunu çok kısa bir sürede tamamlıyoruz. Sonrasında ürün ve sipariş yönetimini nsoft E-ticaret Yönetim Paneli üzerinden yani tek bir arayüz üzerinden gerçekleştiriyorsunuz.

Trendyol ve diğer pazar yerlerini tek panel üzerinden kolaylıkla yönetebileceğiniz bir e-ticaret sitesine sahip olmak istiyorsanız nsoft E-Ticaret Sistemlerinin sunduğu e-ticaret paketlerini inceleyebilirisiniz.

 

 

 

 

Kapatmak için ESC tuşuna basın